Vătămări corporale

Daune morale accident rutier cu vătămări corporale – Onorariu succes 20%

Are dreptul la despăgubiri din partea firmei de asigurări orice persoană care a suferit o vătămare corporală ca urmare a producerii unui accident rutier şi nu este vinovată de producerea acelui accident rutier, chiar dacă se afla în maşina şoferului care a produs accidentul.

Care este suma pe care o poate obţine ca despăgubire? Depinde de numărul de zile îngrijiri medicale care apare menţionat în certificatul medico-legal! Dacă se vor obţine direct sau cumulat peste 90 de zile de îngrijiri medicale sau dacă şoferul a fost beat (chiar dacă sunt mai puţin de 90 de zile de îngrijiri medicale), atunci fapta şoferului vinovat este încadrată chiar ca infracţiune.

Priboi si Asociatii vă poate obţine despăgubirile fie pe cale judiciară, în faţa instanţei, după termene ce pot lungi un dosar chiar şi ani de zile, sau şi pe cale amiabilă, acceptând oferta de despăgubire a firmei de asigurări – în calitate de parte responsabilă civilmente.

Sumele oferite ca despăgubire pentru vătămările corporale ating valori de circa 1500 lei per ziua de îngrijiri medicale, conform zilelor de îngrijiri consemnate în Certificatul medico-legal. Mai nou, prin întocmirea suplimentară a unui raport de puncte traumatice, valoarea despăgubirilor pe care le poate obține victima crește considerabil deoarece rapoartele traumatologice definesc mult mai exact dimensiunea suferințelor cauzate de accidentul rutier.

Un alt element care stabileşte cuantumul despăgubirii este şi cel al gradului de vinovăţie al şoferului: dacă în urma anchetei penale se stabileşte culpa exclusivă a şoferului, atunci victima va primi suma cu titlu de despăgubire în integralitate. Dacă însă şi victima are o culpă alături de şoferul vinovat, atunci suma pe care o va primi victima se va înjumătăţi, deoarece va fi vorba despre o culpă comună a celor doi participanţi la trafic. (Spre exemplu şoferul a circulat cu viteză excesivă dar şi victima a fost lovita în timp ce traversa strada prin loc nepermis).

Noi suportăm toate costurile, toate cheltuielile necesare obţinerii despăgubirilor, dumneavoastră nu plătiţi nimic înainte, ci doar la rezultat, este clar specificat şi în contractul pe care îl semnaţi cu noi, adică doar un onorariu de succes de 20% din despăgubirea obţinută.

Call Now Button