Vatamari corporale

Are dreptul la despagubiri din partea firmei de asigurari orice persoana care a suferit o vatamare corporala ca urmare a producerii unui accident rutier si nu este vinovata de producerea acelui accident rutier, chiar daca se afla in masina soferului care a produs accidentul.

Care este suma pe care o poate obtine ca despagubire? Depinde de numarul de zile ingrijiri medicale care apare mentionat in certificatul medico-legal! Daca se vor obtine direct sau cumulat peste 90 de zile de ingrijiri medicale sau daca soferul a fost beat (chiar daca sunt mai putin de 90 de zile de ingrijiri medicale), atunci fapta soferului vinovat este incadrata chiar ca infractiune.

Priboi si Asociatii va poate obtine despagubirile fie pe cale judiciara, in fata instantei, dupa termene ce pot lungi un dosar chiar si ani de zile, sau si pe cale amiabila, acceptand oferta de despagubire a firmei de asigurari – in calitate de parte responsabila civilmente.

Sumele oferite ca despagubire pentru vatamarile corporale ating valori de circa 1000 lei per ziua de ingrijiri medicale, conform zilelor de ingrijiri consemnate in Certificatul medico-legal. Orientativ, pentru ligament rupt / tendon rupt sau mana tinuta in ghips cu incapacitate temporara de munca se obtin 50-55 zile de ingrijiri medicale in CML, iar firma de asigurari RCA despagubeste aceste cazuri cam cu 50.000 lei – 55.000 lei. .

Un alt element care stabileste cuantumul despagubirii este si cel al gradului de vinovatie al soferului: daca in urma anchetei penale se stabileste culpa exclusiva a soferului, atunci victima va primi suma cu titlu de despagubire in integralitate. Daca insa si victima are o culpa alaturi de soferul vinovat, atunci suma pe care o va primi victima se va injumatati, deoarece va fi vorba despre o culpa comuna a celor doi participanti la trafic. (Spre exemplu soferul a circulat cu viteza excesiva dar si victima a fost lovita in timp ce traversa strada prin loc nepermis).

Noi suportam toate costurile, toate cheltuielile, dumnavoastra nu platiti nimic inainte, ci doar la rezultat, este clar specificat si in contractul pe care il semnati cu noi, adica doar un onorariu de succes de 15% din despagubirea obtinuta.