Accident rutier cu deces: ce despăgubiri se pot obţine de la firma de RCA a şoferului vinovat?

Numai o veste de felul acesta să nu primeşti! Este, cu siguranţă, un eveniment tragic care marchează pe viaţă – să afli ca un membru al familiei a fost ucis în urma unui accident rutier. Dar ce trebuie făcut? Avocat Valentina Priboi vă oferă câteva sfaturi preţioase:

  1. În primă fază trebuie să luaţi legătura cu un avocat de care să fiţi siguri ca a mai lucrat în domeniul asigurărilor, că a mai obţinut despăgubiri de la societăţile de asigurări RCA şi pentru alte persoane.
  2. Nu mergeţi neasistat de avocat la declaraţii la organele de cercetare penală – Poliţie, Parchet! O declaraţie dată greşit vă poate spulbera dreptul de a obţine despăgubirea RCA la care aveţi dreptul!
  3. După ce aţi ales avocatul pe care îl consideraţi cel mai potrivit pentru obţinerea despăgubirii dumneavoastră, trebuie să ştiţi că sumele pe care le puteţi obţine ca despăgubiri diferă, în funcţie de relaţia dvs. cu persoana decedată: de exemplu, dacă eraţi părinte puteţi obţine circa 100.000 euro, ca soţ supravieţuitor – similar, ca frate/soră cam 70.000 euro. Depinde însă foarte mult şi dacă decedatul a avut sau nu vreo vină în producerea accidentului auto sau nu.
  4. Trebuie să ştiţi că firma de asigurări acordă despăgubirile individual, ci nu o sumă globală în funcţie de câţi solicitanţi sunt! Adică, dacă cer despăgubire 4 fraţi în loc de 2 fraţi, nu înseamnă că vor încasa mai puţin: niciun solicitant nu diminuează cuantumul pe care îl pot obţine ceilalţi solicitanţi ai despăgubirii.
Call Now Button