Priboi si Asociatii, noi clienți pentru obținerea de despăgubiri din accidente rutiere în Constanța, Craiova și Bacău

Andrei Priboi, fondator Priboi si Asociatii

Luna noiembrie a acestui an ne-a adus contracte noi cu victimele directe sau indirecte ale accidentelor rutiere petrecute în țara noastră. Vătămări corporale sau decese, toate aceste dosare sunt confirmarea faptului că din ce în ce mai mulți clienți au încredere în calitatea serviciilor Priboi si Asociatii.

Două vătămări corporale în județul Constanța, una a doamnei R******u din Medgidia, lovită pe trecerea de pietoni de un motociclist, cea de-a doua chiar din municipiul Constanța, a unui minor care mergea corect, pe trotuar, chiar în fața școlii unde învăța dar care a fost acroșat de un șofer înaintat în vârstă.

Un alt caz preluat luna aceasta este un caz de deces petrecut între Craiova și Filiași, al unei tinere domnișoare ce călătorea ca pasager în mașina iubitului ei, mașină ce a fost lovită frontal de o dubă încărcată cu materiale de construcții. Impactul a fost nimicitor, atât tânăra cât și prietenul acesteia murind pe loc. Așteptăm expertiza tehnică și raportul de necropsie al celor doi tineri nevinovați.

În fine, la Moinești am mers să semnăm contractele pentru obținerea de despăgubiri RCA din accidente rutiere cu victimele unei tamponări aparent ușoare. De fapt, cei trei clienți cu care am semnat se aflau într-un microbuz, toți trei pe partea dreaptă-spate. Într-un moment de neatenție, probabil adormind la volan, șoferul microbuzului a lovit un copac de pe marginea drumului, fapt ce a dus la fracturarea șoldurilor și mâinilor drepte ale celor trei pasageri pentru care am mers la Moinești. Așteptăm la doi dintre ei emiterea certificatelor medico-legale, iar la cel de-al treilea așteptăm încă recuperarea pentru ca apoi să meargă la medicina legală spre a obține CML.

În caz de accident rutier cu vătămări corporale: zilele de spitalizare nu înseamnă zile de îngrijiri medicale!

Avocat Valentina Priboi

Dacă aţi suferit un accident rutier cu vătămări corporale puteţi obţine despăgubiri de la firma de asigurări RCA a şoferului care se face vinovat de producerea accidentului. Însă trebuie să ştiţi câteva detalii pe care echipa Priboi si Asociatii vi le lămureşte în cele ce urmează:

  • Certificatul medico-legal îl puteţi obţine direct, de la Serviciul de Medicină Legală, doar în primele 30 de zile de la producerea accidentului. Dacă au trecut 30 de zile de la producerea accidentului, este nevoie să obţineţi de la Poliţie ordonanţă de efectuare a expertizei medico-legale pentru a vi se putea emite Certificatul medico-legal;
  • nu confundaţi zilele pe care le-aţi petrecut în spital (zilele de spitalizare) cu cele de îngrijiri medicale pe care vi le consemnează medicul legist în Certificatul medico-legal. Zilele de îngrijiri medicale din Certificatul medico-legal sunt cele care vor stabili valoarea, cuantumul despăgubirii ce o veţi obţine. Şi este firesc: puteţi sta în spital 3 zile pentru a vă stabiliza piciorul fracturat în accident (zile de spitalizare), dar acasă veţi sta mai multe săptămâni imobilizat, la pat (zile de îngrijiri medicale).
  • faţă de Certificatul medico-legal iniţial mai pot fi scoase şi alte certificate medico-legale ulterioare dacă situaţia sănătăţii o impune: dacă mai intervin alte operaţii medicale, tratamente, etc. Aşadar, la finalul anchetei putem spori zilele de îngrijiri medicale din fiecare certificat medico-legal şi putem obţine astfel o sumă cu titlu de despăgubire mult mai mare!
  • mai nou, se poate solicita medicului legist avizat întocmirea unui raport traumatologic care crește considerabil valoarea despăgubirilor obținute.

Accident rutier cu deces: ce despăgubiri se pot obţine de la firma de RCA a şoferului vinovat?

Avocat Valentina Priboi

Numai o veste de felul acesta să nu primeşti! Este, cu siguranţă, un eveniment tragic care marchează pe viaţă – să afli ca un membru al familiei a fost ucis în urma unui accident rutier. Dar ce trebuie făcut? Avocat Valentina Priboi vă oferă câteva sfaturi preţioase:

  1. În primă fază trebuie să luaţi legătura cu un avocat de care să fiţi siguri ca a mai lucrat în domeniul asigurărilor, că a mai obţinut despăgubiri de la societăţile de asigurări RCA şi pentru alte persoane.
  2. Nu mergeţi neasistat de avocat la declaraţii la organele de cercetare penală – Poliţie, Parchet! O declaraţie dată greşit vă poate spulbera dreptul de a obţine despăgubirea RCA la care aveţi dreptul!
  3. După ce aţi ales avocatul pe care îl consideraţi cel mai potrivit pentru obţinerea despăgubirii dumneavoastră, trebuie să ştiţi că sumele pe care le puteţi obţine ca despăgubiri diferă, în funcţie de relaţia dvs. cu persoana decedată: de exemplu, dacă eraţi părinte puteţi obţine circa 100.000 euro, ca soţ supravieţuitor – similar, ca frate/soră cam 70.000 euro. Depinde însă foarte mult şi dacă decedatul a avut sau nu vreo vină în producerea accidentului auto sau nu.
  4. Trebuie să ştiţi că firma de asigurări acordă despăgubirile individual, ci nu o sumă globală în funcţie de câţi solicitanţi sunt! Adică, dacă cer despăgubire 4 fraţi în loc de 2 fraţi, nu înseamnă că vor încasa mai puţin: niciun solicitant nu diminuează cuantumul pe care îl pot obţine ceilalţi solicitanţi ai despăgubirii.

Avocat accidente rutiere cu vătămări sau deces – Despăgubiri accidente rutiere

Avocat Valentina Priboi

Este o sarcină foarte dificilă alegerea unui avocat bun, specializat în obţinerea de despăgubiri din accidente rutiere cu vătămări sau deces. De ce? Pentru că obţinerea despăgubirilor RCA de la firma de asigurări a şoferului vinovat este o misiune dificilă, în care trebuie respectate cu stricteţe anumite proceduri, trebuie urmaţi paşi bine determinaţi, iar acest lucru impune alegerea unui avocat cu experienţă în domeniu, un avocat care să mai fi lucrat efectiv în dreptul asigurărilor.

Doamna avocat Valentina Priboi activează din anul 2011 şi oferă cele mai rapide servicii de despăgubiri accidente rutiere cu victime, vătămări sau deces. Oriunde în România, București, Craiova, Iași, Cluj, Timișoara, Brașov, Sibiu, Constanța etc. Valentina Priboi este soluția în asemenea dosare dificile.

Avocat Valentina Priboi – 0759 087 877