In caz de accident rutier cu vatamari corporale: zilele de spitalizare nu inseamna zile de ingrijiri medicale!

Avocat Valentina Priboi, Priboi si Asociatii

Daca ati suferit un accident rutier cu vatamari corporale puteti obtine despagubiri de la firma de asigurari RCA a soferului care se face vinovat de producerea accidentului. Insa trebuie sa stiti cateva detalii pe care echipa Priboi si Asociatii vi le lamureste in cele ce urmeaza:

  • ca Certificatul medico-legal il puteti obtine direct, de la Institutul de Medicina Legala, doar in primele 30 de zile de la producerea accidentului. Daca au trecut 30 de zile de la producerea accidentului, este nevoie sa obtineti de la Politie ordonanta de efectuare a expertizei medico-legale pentru a vi se putea emite Certificatul medico-legal;
  • nu confundati zilele pe care le-ati petrecut in spital (zilele de spitalizare) cu cele de ingrijiri medicale pe care vi le consemneaza medicul legist in Certificatul medico-legal. Zilele de ingrijiri medicale din Certificatul medico-legal sunt cele care vor stabili valoarea, cuantumul despagubirii ce o veti obtine. Si este firesc: puteti sta in spital 3 zile pentru a va stabiliza piciorul fracturat in accident (zile de spitalizare), dar acasa veti sta mai multe saptamani imobilizat, la pat (zile de ingrijiri medicale).
  • fata de Certificatul medico-legal initial mai pot fi scoase si alte certificate medico-legale ulterioare daca situatia sanatatii o impune: daca mai intervin alte operatii medicale, tratamente, etc. Asadar, la finalul anchetei putem spori zilele de ingrijiri medicale din fiecare certificat medico-legal si putem obtine astfel o suma cu titlu de despagubire mult mai mare!

Accident rutier cu deces: ce despagubiri se pot obtine de la firma de RCA a soferului vinovat?

Avocat Valentina Priboi

Numai o veste de felul acesta sa nu primesti! Este, cu siguranta, un eveniment tragic care marcheaza pe viata – sa afli ca un membru al familiei a fost ucis in urma unui accident rutier. Dar ce trebuie facut? Avocat Valentina Priboi va ofera cateva sfaturi pretioase:

  1. In prima faza trebuie sa luati legatura cu un avocat de care sa fiti siguri ca a mai lucrat in domeniul asigurarilor, ca a mai obtinut despagubiri de la societatile de RCA si pentru alte persoane. Nu semnati procuri cu diverse SRL-uri care pretind ca va recupereaza despagubirea in cateva saptamani, studiati onorariile si nu luati decizii pripite!
  2. Nu mergeti neasistat de avocat la declaratii la organele de cercetare penala – Politie, Parchet! O declaratie data gresit va poate spulbera dreptul de a obtine despagubirea RCA la care aveti dreptul!
  3. Dupa ce ati ales avocatul pe care il considerati cel mai potrivit pentru obtinerea despagubirii dumneavoastra, trebuie sa stiti ca sumele pe care le puteti obtine ca despagubiri difera, in functie de relatia dvs. cu persoana decedata: de exemplu, daca erati parinte puteti obtine circa 100.000 euro, ca sot supravietuitor – similar, ca frate/sora cam 70.000 euro. Depinde insa foarte mult si daca decedatul a avut sau nu vreo vina in producerea accidentului auto sau nu.
  4. Trebuie sa stiti ca firma de asigurari acorda despagubirile individual, ci nu o suma globala in functie de cati solicitanti sunt! Adica, daca cer despagubire 4 frati in loc de 2 frati, nu inseamna ca vor incasa mai putin: niciun solicitant nu diminueaza cuantumul pe care il pot obtine ceilalti solicitanti ai despagubirii.

Avocat accidente rutiere cu vatamari sau deces – Despagubiri accidente rutiere

Avocat Valentina Priboi

Este o sarcina foarte dificila alegerea unui avocat bun, specializat in obtinerea de despagubiri din accidente rutiere cu vatamari sau decese. De ce? Pentru ca obtinerea despagubirilor RCA de la firma de asigurari a soferului vinovat este o misiune dificila, in care trebuie respectate cu strictiete anumite proceduri, trebuie urmati pasi bine determinati, iar acest lucru impune alegerea unui avocat cu experienta in domeniu, un avocat care sa mai fi lucrat efectiv in dreptul asigurarilor.

Un lucru important pe care trebuie sa il retineti este ca, sub presiunea unor persoane in care nu aveti incredere, NU TREBUIE SA ACCEPTATI SA SEMNATI CU SRL-URI CARE NU SUNT AVOCATI SI CARE VA CER SA SEMNATI PROCURI LA NOTAR! Documentati-va mai intai, cititi pe Google, compararti onorariile si alegeti avocatul pe care il considerati cel mai bun!

Doamna avocat Valentina Priboi activeaza din anul 2011 si ofera cele mai rapide servicii de despagubiri accidente rutiere cu victime, vatamari sau deces; in plus, sutele de clienti multumiti pot confirma faptul ca percepe cel mai mic onorariu de succes de pe piata despagubirilor de accidente, fara alte costuri sau cheltuieli.