În caz de accident rutier cu vătămări corporale: zilele de spitalizare nu înseamnă zile de îngrijiri medicale!

Dacă aţi suferit un accident rutier cu vătămări corporale puteţi obţine despăgubiri de la firma de asigurări RCA a şoferului care se face vinovat de producerea accidentului. Însă trebuie să ştiţi câteva detalii pe care echipa Priboi si Asociatii vi le lămureşte în cele ce urmează:

  • Certificatul medico-legal îl puteţi obţine direct, de la Serviciul de Medicină Legală, doar în primele 30 de zile de la producerea accidentului. Dacă au trecut 30 de zile de la producerea accidentului, este nevoie să obţineţi de la Poliţie ordonanţă de efectuare a expertizei medico-legale pentru a vi se putea emite Certificatul medico-legal;
  • nu confundaţi zilele pe care le-aţi petrecut în spital (zilele de spitalizare) cu cele de îngrijiri medicale pe care vi le consemnează medicul legist în Certificatul medico-legal. Zilele de îngrijiri medicale din Certificatul medico-legal sunt cele care vor stabili valoarea, cuantumul despăgubirii ce o veţi obţine. Şi este firesc: puteţi sta în spital 3 zile pentru a vă stabiliza piciorul fracturat în accident (zile de spitalizare), dar acasă veţi sta mai multe săptămâni imobilizat, la pat (zile de îngrijiri medicale).
  • faţă de Certificatul medico-legal iniţial mai pot fi scoase şi alte certificate medico-legale ulterioare dacă situaţia sănătăţii o impune: dacă mai intervin alte operaţii medicale, tratamente, etc. Aşadar, la finalul anchetei putem spori zilele de îngrijiri medicale din fiecare certificat medico-legal şi putem obţine astfel o sumă cu titlu de despăgubire mult mai mare!
  • mai nou, se poate solicita medicului legist avizat întocmirea unui raport traumatologic care crește considerabil valoarea despăgubirilor obținute.
Andrei Priboi, fondator Priboi si Asociatii
Call Now Button